5 Tips Penting Untuk Anda Yang Mahu Travel Bersama Anak Kecil

Dulu bolehlah travel single-single. Bila dah ada anak tak sampai hati nak tinggalkan si comel ini dan anda pergi travel bersama suami. Jadi mahu atau mahu si comel tetap kita nak bawa bersama. Namun bawa si kecil ini ada cabarannya dan ada rintangannya tersendiri. Jika main redah saja mahu spoil mood percutian anda. Itu sebab percutian […]

#5 Tips Menabung Untuk Travel

Cerita lebat tapi setahun sekali pun susah nak travel. Sebenarnya bukan susah nak travel tapi yang sebetulnya korang tak pernah rancang pun dengan serius macam mana nak kumpul duit sampai misi travel korang berjaya. So hari nie team jomlahcuti nak kongsikan 5 Tips Menabung Untuk Travel Baca Lagi : 10 Tips Percutian Di Pulau Yang […]

5 Pasir Pantai Hitam Yang Popular Terdapat Di Dunia. Lihat No.3 Ia Terletak Di Malaysia.

Sebut pantai apa yang terbayang adalah deruan ombak, pasir keemasan dan tiupan angin yang mengasikan buat otak relax & santai. Jarang-jarang bila sebut pantai terbayang pasir pantai yang bewarna hitam kan? Ini kami senaraikan beberapa persisiran pantai pasir bewarna hitam yang unik di seluruh dunia. 1.Pantai Lovina, Bali Sekiranya dari pekan utama Bali iaitu Kuta […]

9 Tips Travel Yang Sering Di Lupakan Bila Mana Ke Oversea

#1- Pastikan Nama Anda Tiada Sekatan Imegresen Malaysia Hari ini kerajaan Malaysia mengambil tindakan tegas bagi mereka yang telah disenarai hitamkan. Ada pelbagai faktor nama anda telah disenarai hitamkan antara yang paling popular adalah masalah pembayaran semula PTPTN. Untuk memastikan nama anda bersih dari disenarai hitamkan anda boleh semak semula DISINI . Caranya mudah hanya masukan […]

Perkara Penting Yang Perlu Anda Tahu Mengenai Emergency Call (ICE) On Locked Screen Sewaktu Travel

Jomlah Follow Kami Di Instagram Sewaktu kita memulakan langkah pertama keluar dari rumah untuk menuju ke satu-satu destinasi yang kita sasarkan sama ada keluar becuti dalam negara mahu pun keluar negara hatta mahu ke tempat kerja sekalipun tiada siapa yang tahu perkara yang kurang baik akan menimpa kita pada bila-bila masa sepanjang kita berada di […]